top of page
Search

Εκδρομή Μονή Οσίου Λουκά Δίστομο/ Αντίκυρα- Λειβαδιά

Κυριακή 27 Νοεμβρίου


Αναχώρηση το πρωί στις 8:00 μπροστά από το Δημαρχείο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας με ενδιάμεση στάση για καφέ με προορισμό μας το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, τη Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη. Χτισμένη το 950 μ.Χ. στη δυτική πλαγιά του Ελικώνα. Η μονή είναι γνωστή για τα ψηφιδωτά της, πρότυπο Μεσοβυζαντινής τέχνης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Παραμονή στο χώρο για περίπου μια ώρα και τριάντα λεπτά και επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό τον οικισμό ''Άσπρα Σπίτια'' που πήρε το όνομά της από κάποια άσπρα οικήματα που δημιουργήθηκαν για την στέγαση των εργαζομένων στις μονάδες παραγωγής και διοίκησης του εργοστασίου Αλουμινίου.

Στάση στο ιστορικό Δίστομο για να επισκεφτούμε το επιβλητικό μνημείο που θυμίζει στο πέρασμα των χρονών την σφαγή του αμάχου πληθυσμού του Διστόμου από τους ΝΑΖΙ.

Άφιξή στην Παραλία Διστόμου, οικισμός ''Άσπρα Σπίτια'' για το μεσημεριανό μας γεύμα και βόλτα στην παραλία.

Τελευταία μας στάση για βόλτα και καφέ η περιοχή των πηγών του ποταμιού της Έρκυνας γνωστή ως Κρύα Λιβαδειάς. Η περιοχή της Κρύας αποτελεί κύριο τόπο αναψυχής και περιπάτου, καθώς τα αιωνόβια πλατάνια, τα άφθονα τρεχούμενα νερά και οι μικροί καταρράκτες συνθέτουν ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που συνδυάζεται αρμονικά με τα πέτρινα γεφυράκια και τα αποκατεστημένα οικοδομήματα.

Επιστροφή στην Αθήνα το βραδάκι.

Κόστος συμμετοχής: 15€

Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Νοεμβρίου

Πληροφορίες & Δήλωση συμμετοχής: 6934610881, 6934322344


Σας περιμένουμε!!!




8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page